вторник, 29 юни 2010 г.

И за мезе, и за махмурлук :-)

Рецептата е проста - връхчета от коприва (ония 3-4 свежи листенца, дето са на върха на стъблото) се топват в разбито яйце и се пържат. Било много вкусно. Не съм пробвала, но ми я каза гастроном, дето мога да му имам вяра.
Вижда ми се 3 в 1 - хем мезиш, хем си хапваш, хем и махмурлук може да лекуваш (като зная мъжът ми как след тежка вечер първо се залепва на котлона да си изпържи яйца за лекарство :-) )

А пък мемито да ви се похвали - вече си има 10 пиленца. Взех си една квачка назаем, събрах яйца от махалата и тя взе, че ги излюпи. Мъжът ми направи специална конструкция с къщичка отгоре и без мрежа отдолу да ги разнасям из двора да пасат тревичка и да торят. И така, вече съм стопанка на 10 бъдещи кокошчици и петлета.

Събирам рецепти с яйца и кокошки. :-)))

Ето ги и тях:



понеделник, 7 юни 2010 г.

Гарнитура от :


1. Салата от стар фасул с едронарязан (на полумесеци) стар лук, зехтин и чубрица.
2. Домашна ,качествена лютеница.
3. Мариновани краставички , пак е желателно домашно производство, е най-удачната за пържени кюфтета !!! :)
--------------------------------
Това е моето мнение! - никакви картофи (пържени ,или варени) зеле, майонези и пр...
-------------------------------
Вчера едни келеши опонираха и викаха, че това било "стара Балкантуристка порнография", а аз ,макар и след 20 години още съм се оригвал на работнически стол :)))
=== ===
Впоследствие се оказа, че цялата работа била нарочно, за да ме ядосат и да започна да ги псувам шепнешком (както знаете, иначе не мога по технически причини).
Казах им, че можеше направо да си поискат псувните, но отговориха, че се губел чара като не съм ядосан...:)))
Дааа,... ето това е чарът на живия, извънмрежов контакт!!
---------------------------------
Впрочем, вие какво мислите за гарнитурата?

(Наборе, тебе те знам ,пак ще вдигнеш глас за чесъна, но мися, че трябва да си го ядеш отделно, не се връзва в тази композиция:))
---
И както винаги -картинка. Предният път, сънен ,вместо в другия блог, тук нахаках една:))

сряда, 2 юни 2010 г.

Салата с гъби „Великият поход“

Какво прави мъж на средна възраст когато се чуди какво да прави?
Естествено, приготвя си мезе за вечерта, особено когато времето навън е като сега...
Та, ето какво направих:
Нарязах гъби, сурови. Сложих бели и черни китайски, но... въпрос на вкус. Настъргах с белачката за картофи краставица/и на ленти. Може и на търкалца или кубчета, но така е някак „по китайско“... Чесън на вкус. Сол. Олио, според мен - по-добре зехтин. Разбира се, можете да добавите каквото ви душа иска :)
Употребява се с: водка, мастика, ракия - заедно или поотделно :)))
Поехали!