tag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post2259355048224004308..comments2023-11-05T13:29:22.699+02:00Comments on Балканска кръчма: "Походния" хлябslavunchohttp://www.blogger.com/profile/10696147206339077402noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-63101902756976582622009-12-19T22:27:42.847+02:002009-12-19T22:27:42.847+02:00И моите роднини, откъм дядо ми са бежанци..
Явно е...И моите роднини, откъм дядо ми са бежанци..<br />Явно е бил нещо много популярно, щом всички го помнят и говорят..Има и едни кравайчета ,дето се киснат във вряла вода, ама откакто почина баба ми и ...няма кой вече ...Кръстюhttp://kjelqzkov.log.bgnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-49466073609906412852009-12-17T12:11:43.025+02:002009-12-17T12:11:43.025+02:00:)) Разбира се!
Исках да пусна нещо за закуска, но...:)) Разбира се!<br />Исках да пусна нещо за закуска, но пропуснах момента. Дано да успея в събота сутрин :)!Gloxy-Floxyhttps://www.blogger.com/profile/10374786167155135408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-89648657439282885242009-12-17T10:28:21.592+02:002009-12-17T10:28:21.592+02:00Казаха ми днес един виц за междуфирмената задлъжня...Казаха ми днес един виц за междуфирмената задлъжнялост в България.<br />Приемате ли го на късно кафе? :-)<br />Искал един чужденец да отседне в хотел, но първо да огледа ще му хареса ли. Собственикът му взел 100 евро капаро и го пуснал на оглед. А той си мисли "Отдавна не съм плащал на работника си, я да му дам тия 100 евро". Дал му ги. Работникът си мисли: "Абе тоя майстор ми работи толкова по къщата, не съм му дал лев. Я да му дам тия 100 евро". Дал му ги. Майсторът си мисли "Абе тая проститутка не съм и плащал от сума време - карам на кредит. Я да й дам тия 100 евро" Дал й ги. А тя пък: "Ох, в тоя хотел вече много пъти ходя на кредит. Я да им дам тия 100 евро". Дала ги. През това време дошъл чужденецът, заявил, че не му харесва хотелът, взел си 100-те евро и си заминал.<br />Ама всички се разплатили помежду си. :-)memhttps://www.blogger.com/profile/15300344547110831331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-17491421332526400142009-12-17T09:23:51.777+02:002009-12-17T09:23:51.777+02:00Добре дошла, mem! :)Добре дошла, mem! :)slavunchohttps://www.blogger.com/profile/10696147206339077402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-65074641777679163832009-12-16T23:26:15.344+02:002009-12-16T23:26:15.344+02:00Ако беше хмел щях да го запомня. Въпреки че все па...Ако беше хмел щях да го запомня. Въпреки че все пак има някакъв шанс да е и там да е носел другото засукано име, което няма шанс да изплува от дълбините на подсъзнанието ми.<br />:) Добре дошла, Мем!Gloxy-Floxyhttps://www.blogger.com/profile/10374786167155135408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-13428393217585497692009-12-16T22:49:03.963+02:002009-12-16T22:49:03.963+02:00Ей ме на.
Радвам се, че съм на вашта маса. :-)Ей ме на.<br />Радвам се, че съм на вашта маса. :-)memhttps://www.blogger.com/profile/15300344547110831331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-18103957860610194932009-12-16T22:36:16.474+02:002009-12-16T22:36:16.474+02:00Ще опитам с този мейл, но май трябва да имаш профи...Ще опитам с този мейл, но май трябва да имаш профил в blogspot.<br />Ако не стане с него, профил се прави за секунди :)slavunchohttps://www.blogger.com/profile/10696147206339077402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-30802397458442328812009-12-16T20:55:22.263+02:002009-12-16T20:55:22.263+02:00Gloxy-Floxy, дали не е хмел. Слага се в ябълковия ...Gloxy-Floxy, дали не е хмел. Слага се в ябълковия оцет да заври?<br /><br />Славунчо, как да си осигуря стол? E-mail: unitrade@abv.bgmemhttps://www.blogger.com/profile/15300344547110831331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-66574485861880175762009-12-16T19:07:31.550+02:002009-12-16T19:07:31.550+02:00:) Адмирации и от мен!
Темата "С какво са се ...:) Адмирации и от мен!<br />Темата "С какво са се хранели българите в миналото" открай време ме интригува, в частност закваските за хляб и аналозите на съвременните хранителни продукти.<br />Например в това врачанско село, от което е историята за кръчмата, която разказах, от същия човек и жена му знам, че традиционно са приготвяли царевичен хляб със закваска от някакво растение, което са сушели за целта, ... и чието име не записах, докато бяха живи :(.Gloxy-Floxyhttps://www.blogger.com/profile/10374786167155135408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-206549042312517619.post-37618961479076484142009-12-16T18:11:56.975+02:002009-12-16T18:11:56.975+02:00Благодаря, mem!
Не съм опитвал така направена трах...Благодаря, mem!<br />Не съм опитвал така направена трахана. Имам приятели из Родопите и при тях май е по-различно, но това е ценното :). Ако някоя гозба е еднаква навсякъде по Балканите, можем да сме сигурни, че това е някаква производна на Биг Мак :(<br />Една от „тайните“ ми надежди за този блог е именно това - споделянето и съхраняването на истината за храната на нашите баби и дядовци. Днес сме се заринали с какви ли не храни, но се оказва, че един хляб като хората не можем да направим!<br />Благодаря още веднъж и много ще се радвам - мисля, че изразявам мнението на всички, ако се наредиш с нас на трапезата със стари мезета, питиета и лакардии :)<br />Поздрави!slavunchohttps://www.blogger.com/profile/10696147206339077402noreply@blogger.com