
Не зная защо така се казват, но така ги водят на нашия пазар.
По-едри,(двойно и тройно) по-кафяви, по-ароматни и по-скъпи са от обикновенните...
Без литературни ефикти, направо към схемата.
Впрочем, малко увод : Загледах се веднъж в една такава печурка от долната страна, което съвпада с "поглед отгоре" на схемата и забелязах, че на една от тия , кралските, с диаметър около 8см, като се махне пънчето се получава вдлъбнатина с дълбочина около 1см и диаметър около 3,5-4 см, колкото е и на сарфаладите, македонска, средногорска и др. нацденици, а също и на един модел топено, пушено сирене, но може да се замени и с кашкавал, изрязан с кръгла форма, или малка чашка.
Дебелината на кръгчетата салам и кашкавал е около 0,5 - 0,8 см.
Редът е както е на схемата : Най-отдолу 1/2 скилидка чесън, салам, кашкавал(пушено сирене), листче магданоз, зърно черен пипер (по желание).
Аз не слагам сол, тази, в салама е достатъчна, но може и още...
Тавата се намазнява леко, нареждат се, като извадените пънчета се слагат в междините.
Желателно е първо да сложите чесъна и саламените кръгчета, а кашкавала като се позапекат малко ...
След това ги ръся с лимонов сок, а може да се добави като гарнитура сос за спагети с домати, босилек и чесън!
Или друго, по желание - например дъщерята каза, че ставало и майонеза, но за мен не е желателно :)))
По-едри,(двойно и тройно) по-кафяви, по-ароматни и по-скъпи са от обикновенните...
Без литературни ефикти, направо към схемата.
Впрочем, малко увод : Загледах се веднъж в една такава печурка от долната страна, което съвпада с "поглед отгоре" на схемата и забелязах, че на една от тия , кралските, с диаметър около 8см, като се махне пънчето се получава вдлъбнатина с дълбочина около 1см и диаметър около 3,5-4 см, колкото е и на сарфаладите, македонска, средногорска и др. нацденици, а също и на един модел топено, пушено сирене, но може да се замени и с кашкавал, изрязан с кръгла форма, или малка чашка.
Дебелината на кръгчетата салам и кашкавал е около 0,5 - 0,8 см.
Редът е както е на схемата : Най-отдолу 1/2 скилидка чесън, салам, кашкавал(пушено сирене), листче магданоз, зърно черен пипер (по желание).
Аз не слагам сол, тази, в салама е достатъчна, но може и още...
Тавата се намазнява леко, нареждат се, като извадените пънчета се слагат в междините.
Желателно е първо да сложите чесъна и саламените кръгчета, а кашкавала като се позапекат малко ...
След това ги ръся с лимонов сок, а може да се добави като гарнитура сос за спагети с домати, босилек и чесън!
Или друго, по желание - например дъщерята каза, че ставало и майонеза, но за мен не е желателно :)))
Това си е направо мезе за червено вино.
ОтговорИзтриване:D Направо ме разби с тая схема!
ОтговорИзтриванеЗвучи много вкусно във вски случай! :)
всЕки, извинете! :)
ОтговорИзтриванеНаборе-2, да, но и с бяло върви добре, с бира не съм пробвал :)
ОтговорИзтриванеGloxy-Floxy, да, вкусно е и е ефектно за поднасяне, а става бързо и с остатъчни материали (нарязан салам ) :)
ОтговорИзтриванеАиц, схемата е супер!
ОтговорИзтриванеизглежда много вкусно, задължително ще я пробвам, мерси за хубавата схема и рецепта, поздрави
ОтговорИзтриванеДа си призная и аз нямаше да обърна голямо внимание ако не бях прочела от статията ти че...." с диаметър около 8см, като се махне пънчето се получава вдлъбнатина с дълбочина около 1см и диаметър около 3,5-4 см, колкото е и на сарфаладите, македонска, средногорска и др. нацденици, а също и на един модел топено, пушено сирене, но може да се замени и с кашкавал, изрязан с кръгла форма, или малка чашка.Дебелината на кръгчетата салам и кашкавал е около 0,5 - 0,8 см." това е много полезна информация за която искрено ти благодарим и се надяваме често да споделяш за нас.Гъбите приготвени както трябва имат уникален вкус и придават страхотен аромат на храната.
ОтговорИзтриване