вторник, 5 януари 2010 г.

Густо, майна...


(Неплатена реклама)
----------------------
За сведение на посрещачите, не съм от Пловдив...

понеделник, 4 януари 2010 г.

Боже,колко радост има по тоя свят и ..у нас, Боже....

Тъй, я ...десетатата година от ХХІ-ят век сме!
къв е тоз негативизъм и кво сте са отчаяли?!
Пущай есемеса аааааа !:))))

събота, 2 януари 2010 г.

четвъртък, 31 декември 2009 г.

А къде сме ние...?!?



Тая снимка я видях в чудесния блог на д-р Филипов и реших, че трябва да я обнародвам в нашата кръчма... Нека помним какви мъже, балканци (в Пазарджик) е имало ! А ние, какво?! Мезета ,гевезелъци ... впрочем, то ако опъваш по 40л , едва ли ти остава място , макар, че знае ли човек... има и такива, за които дядо ми казваше "Тоя ако ми е едно прасе -няма колене, направо с лопатата ще го отрепя!" :))))
Имах един такъв колега , яде като за последно, а вейка ... А аз, ...дрънкам глупости за големия камък и змията под него... айде, отплеснах се.
Ама не ми се струва много верно това, (вижте текста на снимката) , май и тогава журналистите не са били много цвете за мирисане (да ме прощават вероятните такива :))))

сряда, 30 декември 2009 г.

Това е вредно...


...за вашето здраве! :)
---------------------
Но ако така, или иначе сте решили да ги направите (мисля, че почти няма човек, който да не ги обича) ,то искам да ви дам своите препоръки .
След нарязване ги премийте със студена вода и задължително подсушете с кърпа. Тук ще споделя едно мой патент : за по-бързо аз ги разстилам на една кърпа ,след което ги продухвам със сушоара ..:))))
След набрашняване и изтърсване ,следва пържене. ТУК е най-главното . Пърженето най-добре да е в смес свинска мас-олио ,в отношение 1:1 !!!
Неповторимо хрупкави отвън и меки и ароматни -вътре. Пържа ги във фритюрник и това, като изключим цацата е почти единственното приложение на този уред в къщи. :)))
Може и в тигана, но е много бъзиклива работа. След пържене е добре да се отцедят върху домакинска хартия
Повечето ги обичат с настъргано сирене, но аз си ги харесвам поръсени с шарена сол и...оцет!
-----------------------------------
Открих и друго - с една чаша доматен сок, вместо безалкохолно са идеална компания на водката ! Наздраве!

Вече има !


Не казвам колко е :)

вторник, 29 декември 2009 г.

Гъби с...

Вдъхновен от мезетата на Кръстю, реших да пусна и аз нещо бързо:
запържват се стар кромид и чесън - размери и пропорции на вкус;
запържват се домати - пресни или от консерва, количеството по усмотрение;
запържват се печурки и/или кладница и/или каквито гъби имате, като преди това се бланшират.
Всичко се смесва.
Добавят се други мерудии - пак на вкус.
Ако ще идва на гости тъщата, респективно - свекървата, кръщаваме манджата „Пърженица Медичи“ и подбираме по-внимателно гъбите. Ако не иска да я опита знаете какво се прави...
Наздраве!