Вчера беше голям Празник.На по знаещи оставих да готвят рибите, картофки, салатки, а аз взех и направих сомуни.
Ето как...
Продукти (за много сомуни):
1 кг брашно
20 г суха мая
1 ч л захар
2 ч л сол
около 300 мл хладна вода
Потребни продукти и прибори
Хубаво размесваме продуктите поне 15 минутки и оставяме тестото да почине един час
Разделме тестото и оформме сомунчета
Готовият продукт слагаме в тавата (одгоре ги леко мацнем с топла вода), тавата сме преди това намазали с олио.Пак лека половин часова почивка.
Воила, ето ги...Малко са грознички на вид, но са много вкусни и ухаят прекрасно.
През целият процес на приготвяне, майстор готвач може да се черпи с винце, или с ракийка или с каквото си там обича.
Айде наздраве!
:) Красота! Поздравления!
ОтговорИзтриванеПонеже съм дарена със завидна виртуална сетивност усещам и вкуса и аромата :), но даже и да питах само очите си, пак щях да кажа същото.
Грознички! Приятелю, няма да се снимаме с тях, ще ги ядем :)))
ОтговорИзтриванеИ сигурно много ще им ходи домашно козе сирене...:))), А и домашно винце
ОтговорИзтриване