вторник, 29 декември 2009 г.

Гъби с...

Вдъхновен от мезетата на Кръстю, реших да пусна и аз нещо бързо:
запържват се стар кромид и чесън - размери и пропорции на вкус;
запържват се домати - пресни или от консерва, количеството по усмотрение;
запържват се печурки и/или кладница и/или каквито гъби имате, като преди това се бланшират.
Всичко се смесва.
Добавят се други мерудии - пак на вкус.
Ако ще идва на гости тъщата, респективно - свекървата, кръщаваме манджата „Пърженица Медичи“ и подбираме по-внимателно гъбите. Ако не иска да я опита знаете какво се прави...
Наздраве!

7 коментара:

  1. Чудесно и бързо е...много често го правим! Мога да допълня -става чудесно и като се бухне върху сварени спагети, макарони, юфка и пр. и най- отгоре се настъже кашкавал :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Става и така се преражда от мезе в ядене :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Нали?! Сега останахме само двамата с жената и двете кучета, и сме само на подобни -бързи,лесни но вкусни работи...

    ОтговорИзтриване
  4. :)) Само ще сменя името. Предпочитам да се изживявам като Лукреция Борджия.

    ОтговорИзтриване
  5. Интересно, защо никоя жена не иска да се изживява като Месалина?! Или иска, но не и стиска..:))))))
    ----------
    Мерло пия ,домашното свърши...утре ще вземем(обяснявам си хумора:)))

    ОтговорИзтриване
  6. Права си! Тя е по-известната отровителка :)
    Наборе, жените са по-гъвкави в превъплъщенията. Ние имаме два-три основни образа, докато при тях... :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Хахаха! Щото съм химичка по образование, нямам друга диплома ... :))!

    ОтговорИзтриване