понеделник, 28 декември 2009 г.

Праз със сирене и яйца на фурна*


ПРОДУКТИ: 4 стръка праз 250 гр. сирене 1/2 ч. чаша олио бучка масло –около 30гр 2 яйца 2 с. л. брашно червен пипер(лют), сол
--------------------
ПРИГОТВЯНЕ:
Празът се нарязва на кръгчета и се сварява леко в подсолена вода. Изважда се от тенджерата и се оставя да се отцеди. Отделно в тиган се запържва брашното до златисто. На дъното на йенска тенджера се слага малко мазнина. От горе се изсипва половината от сварения праз. Върху него се натрошава сирене.Поръсвате черен пипер. Отгоре слагате останалия праз. Запърженото брашно се разрежда с водата, в която е врял праза на не много гъста кашичка. Прибавят се и двете разбити яйца и черен пипер. С този сос се залива праза и се слага да се запече в предварително загрята фурна. След като яденето се опече и се извади от фурната се залива с разтопено масло преди да се сервира.
-----------------------
Подходящо е както за основно ядене, така и за мезе на бяло вино.
*По желание на Gloxy-Floxy

5 коментара:

  1. :)) Мерси! Друго си е ти да ми го сготвиш илюстрирано :)!
    Вкусно и уханно!Обичам ястия и салати с праз :)!

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам работа до 5.01.10. Тогава ще ми дадат един проект. Тук валя страшен дъжд и тия дни не мога да спя...а и да си намеря място:)))От хронични ,тъпи болки от травмата на крака.Влагата е много лошо нещо...
    И се занимавам с какво ли не :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А ти дали не се пообърка нещо?
      Май целия си травмиран..

      Изтриване
  3. Отгоре ако се „хвърлят“ няколко запечени парченца сланина или бекон става и с ракия :)))

    ОтговорИзтриване
  4. О да и с тази предварително загрята фурна ще събирам и йенската тенджера и праза и соса по фурната :)

    ОтговорИзтриване