сряда, 30 декември 2009 г.

Това е вредно...


...за вашето здраве! :)
---------------------
Но ако така, или иначе сте решили да ги направите (мисля, че почти няма човек, който да не ги обича) ,то искам да ви дам своите препоръки .
След нарязване ги премийте със студена вода и задължително подсушете с кърпа. Тук ще споделя едно мой патент : за по-бързо аз ги разстилам на една кърпа ,след което ги продухвам със сушоара ..:))))
След набрашняване и изтърсване ,следва пържене. ТУК е най-главното . Пърженето най-добре да е в смес свинска мас-олио ,в отношение 1:1 !!!
Неповторимо хрупкави отвън и меки и ароматни -вътре. Пържа ги във фритюрник и това, като изключим цацата е почти единственното приложение на този уред в къщи. :)))
Може и в тигана, но е много бъзиклива работа. След пържене е добре да се отцедят върху домакинска хартия
Повечето ги обичат с настъргано сирене, но аз си ги харесвам поръсени с шарена сол и...оцет!
-----------------------------------
Открих и друго - с една чаша доматен сок, вместо безалкохолно са идеална компания на водката ! Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар